Beschrijving routes

vrolijkefietsers2

Info over de routes van 2018

Racefiets

Vanaf de start in Arcen loopt de route via Brandemolen  naar de Maasduinen met de meren van “t Grenswater en Heerenven. Dwars door de indrukwekkende bossen  van nationaal park De Hamert  komt  de route in Wellerlooi, waar de fietswegen aan de oostelijke Maasoever de deelnemers via het Leukermeer naar het eerste servicepunt in Gennep brengen. 

Na Gennep volgt een kort maar alleraardigst stukje Duitsland nabij Hommersum. Daarna  loopt de route aan de oostzijde van de Maasduinen naar het zuiden.  Nabij de Wellsche Hut begint het Duitse deel van de tocht. Via de Heyberg en de bossen rond Walbeck koersen de deelnemers naar het tweede servicepunt: het prachtige pleintje in het centrum van Straelen.

Na Straelen staat het gebied van de Niers nabij Wachtendonk op het programma. De kleine fietsbrug over de Niers bij de Langendonker Mühle brengt de deelnemers in het gebied Grefrath en de bossen van de Heronger Buschberge und  Wankumer.  Hier is ook het derde servicepunt gelegen: Landgasthaus Waldesruhe.

Op al dit overdadig groen volgt nu rond Hinsbeck iets geaccidenteerd terrein . Ook fietsen wij een stukje over de toeristische Bahn Radroute richting Lobberich. In dit plaatsje loopt de route via Flothend langs het meer Nettebruch.

Vervolgens bezoeken de fietsers het indrukwekkende Brachter Wald in het zuidelijkste deel van de route. Het woud is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Met een beetje geluk zul je een kudde herten zien.

Nabij Kaldenkerken is het vierde servicepunt ingericht. Van daar loopt de route via de Kleiner Witt See naar de prachtige Krickenbecker Seen .

Bij het zweefvliegveld Venlo komen de deelnemers weer op Nederlands grondgebied. Een fietsweg via de Bovenste Molen en aan de oever van de Maas brengt hen bij de brug die naar de westelijke Maasoever leidt. Via Grubbenvorst en Lottum bereiken de deelnemers Broekhuizen waar het veerpont hen in Arcen (nabij de brouwerij van Hertog Jan)  af zal zetten.

Mountainbike

De routes zijn gelegen in het Nationaal Park De Maasduinen, een uniek, afwisselend natuurgebied met heidevelden, gevarieerde bossen, vogelrijke vennen en uitgestrekte stuifzanden. Ook als mountainbiker kun je volop genieten van deze schitterende natuur. Het gebied is een echte aanrader voor mountainbikers vanwege de glooiende stuifduinen en de uitdagende routes.

E-bike en stadsfiets

De route voor E-bike en stadfiets is met zorg samengesteld zodat jong en oud kunnen genieten van een prachtige, bijna vlakke tocht over rustige fietswegen. Het eerste deel van de route loopt langs het water van het Heerenven en door de het nationaal park De Hamert. In Wellerlooi komen de deelnemers bij de Maas. Hier kunnen zij die de 25 km tocht kiezen gebruik maken van het fiets veerpont naar Blitterswijck.

Valt de keuze op 55 km dan volgt een route aan de oostoever van de Maas tot in Bergen. Daar steken de fietsers met het veerpont de Maas over en vervolgen zij de route langs de westoever in zuidelijke richting. In Blitterswijck sluit de 25 km tocht weer aan. Tal van terrasjes maken een pauze aan de Maasoever tot een feest.

De fietswegen zijn voor het grootste deel autovrij. Duidelijke pijlbordjes zorgen er voor dat u weer veilig in Broekhuizen zult komen. Daar zet het veerpont de deelnemers af nabij de brouwerij van Hertog Jan, ongeveer een kilometer van de finishstreep in Arcen.

Een drankje op een terras aan de Maas en de beide overtochten met het veerpont zijn bij de inschrijving inbegrepen. Bovendien ontvangt u meteen na de finish een heerlijk fris biertje van Hertog Jan of, zo u wilt, staat er voor u een andere koel drankje op het dienblad.

 

Ins Deutsche übersetzen
NTFU
Limburgs Mooiste Noord